Data Protection Day 2021

Ove godine, nažalost, iz dobro poznatih razloga nismo u mogućnosti obilježiti Dan zaštite podataka u zajedničkom druženju, ali to nas nije spriječilo da ipak organiziramo mini konferenciju ali s maksi učesnicima i temom koja će u ovoj 2021 postati tema #1: integrirana zaštita podataka – kako glasi tajanstveni hrvatski prijevod Članak 25. ili Data protection by design and by default u engleskom originalu.

Stoga smo i nazvali konferenciju “Pbd/d – podcijenjena skraćenica“.

Posebno smo sretni što će nam se uvodno obratiti europski povjerenik za zaštitu podataka, g. Wojciech Wiewiórowski, European Data Protection Supervisor, možemo reći istinski domaćin obilježavanja ovog spomena na Konvenciju 108 i početaka obvezujuće zaštite podataka u svijetu općenito.

U nedavno objavljenoj strategiji EDPB za 2021-2023 jedna od ključnih točaka je upravo Pbd/d. Također nedavno je izdana smjernica EDPB “Guidelines 4/2019 on Article 25” koja na odličan način objašnjava važnost ali i pristupu usklađenju s ovim zahtjevom GDPR. Kolega Neven Dujmović iz aspekta svoje bogate prakse iznijeti će kao uvodno predavanje u panel diskusiju upravo ovu smjernicu.

Panelisti koji će osvijetliti poslovne, informatičke, pravne, auditorske i druge aspekte ovog Članka i same filozofije koja seže do Ann Cavoukian i Privacy by Design principa, dolaze iz redova iskusnih “privacy professionals”, posebno dvije dame: Vlatka Vuković i Natalija Parlov Una.

Konferenciju zajednički organiziraju Hrvatska udruga poslodavaca i lokalni IAPP KnowledgeNet Chapter.

Prijave su preko adrese hup@hup.hr.